De Provincie Limburg draagt bijna 1,8 miljoen euro bij aan de aanleg van nieuwe fietsroutes in Noord-Limburg. Met de bijdragen wordt een fietsverbinding langs de Maas tussen Belfeld en Arcen aangelegd en wordt de snelle, zogenoemde Greenport Bikeway tussen Venlo en Horst-Sevenum naar America doorgetrokken.

Na overleg met onder meer Limburgs Landschap, Waterschap, Rijkswaterstaat en de betrokken gemeentes is een tracé gekozen met optimaal zicht op de Maas. Het deel tussen Belfeld en Reuver wordt uitgevoerd als dubbel snelfietspad dat aansluit op de bestaande snelle route in Beesel. Hierdoor ontstaat ruimte voor zowel recreatieve fietsers als woon-werk verkeer.

Tussen Venlo en Arcen wordt eerst nog gebruik gemaakt van bestaande wegen totdat de nieuwe Maasdijken gereed zijn.

 

Met het totale project is net geen twee miljoen euro gemoeid waarvan de provincie de helft voor haar rekening neemt. De gemeente Venlo betaalt de andere helft.

 

Voor het doortrekken van de Greenport Bikeway tussen Trade Port Noord in Venlo en Horst-Sevenum naar America betaalt de Provincie Limburg ook de helft van de totale kosten van ruim 1,5 miljoen euro. Nu verbindt deze snelfietsroute sinds juni 2015 industrieterrein Trade Port Noord in Venlo met Horst.