Dinsdag 24 september gaat Coen Cuijpers uit Gennep vanuit Palermo weer terug naar Nederland. Het is te lezen op zijn Facebookpagina. Coen was aanvankelijk van plan om in Palermo als hulpverlener aan de slag te gaan voor vluchtelingen en daklozen.

De laatste dagen verbleef hij in de kerkgemeenschap Missione Speranza e Carita. Daar ontdekte Coen dat hij feitelijk nauwelijks iets kan betekenen voor deze mensen. De wonden zijn te diep en de verschillen te groot.

Daarnaast blijkt Coen zelf nog steeds vol positiviteit te zitten. En hij kwam tot de ontdekking dat hij nog geen tijd heeft genomen om zijn overwinning te vieren en de hele reis te verwerken. Al die gevoelens bij elkaar namen zijn energie weg. Vandaar zijn besluit om terug naar Nederland te keren. Een moeilijke beslissing,  maar voor zijn gevoel is het de beste. Coen wil een boek schrijven over zijn belevenissen tijdens zijn unieke hardloopreis. Wanneer dit verschijnt is nog niet duidelijk.

 

Coen Cuijpers uit Gennep is in zijn Hardloopreis naar Geluk gearriveerd op zijn eindbestemming in Palermo, Zuid-Italië. Op vrijdag 31 mei dit jaar vertrok hij rond het middaguur vanaf het stadhuis aan de Markt in Gennep, na te zijn toegesproken door de toenmalige burgemeester De Koning van de gemeente Gennep. Na 112 dagen en 72 marathons van vaak meer dan 40 kilometer is Coen donderdagavond 19 september aangekomen in Palermo.

FOTO: Coen (links) in Hotel Villa Mare te Palermo