Maandag 2 september start het traditioneel drukke seizoen in het openbaar vervoer. Ook op de Maaslijn. Op deze spoorlijn tussen Roermond-Venlo-Nijmegen reizen dan veel studenten en forenzen. Om de betrouwbaarheid van de dienstverlening te verbeteren zet Arriva verschillende maatregelen in. Arriva heeft na overleg met de opdrachtgever provincie Limburg een rit uit de dienstregeling gehaald. Daarvoor zijn er in de ochtendspits tussen Nijmegen en Cuijk, twee tussenritten toegevoegd.

Daarnaast is bekeken wat er verbeterd kan worden als er toch vertraging optreedt. Een vertraagde trein zal vanaf nu naar Roermond doorrijden. Door deze maatregel worden de reizigers ten zuiden van Reuver niet geconfronteerd met rituitval. Nieuw is dat er bij Venlo een nieuw treinstel klaar wordt gezet. Die trein vertrekt daar op tijd zodat de opgelopen vertraging niet verder doorwerkt in de dienstregeling.

Het domino-effect van uitval en vertraging waarmee de Maaslijn eerder te maken had, wordt zo verminderd, volgens Arriva. Op de stations van Cuijk, Boxmeer en Mook-Molenhoek worden bovendien tijdelijk instaphulpen ingezet die de reizigers wijzen op de stellen waarin nog ruimte beschikbaar is, zodat het in- en uitstappen vlot gaat.

Als laatste heeft ook een betere spreiding van het reizigersaanbod effect op de Maaslijn. De aanpassing van roosters en openingstijden is, naast onder andere fietsstimuleringsacties en digitale informatiediensten één van de maatregelen uit het pakket dat wordt ingezet door Duurzaam Bereikbaar Heyendaal. Met Duurzaam Bereikbaar Heyendaal werken 12 organisaties zoals onderwijsinstellingen, het ziekenhuis, overheden en vervoerders samen aan een betere bereikbaarheid van Campus Heyendaal in Nijmegen én aan reductie van de CO2-uitstoot.