In de raadscommissie Samenleving van de gemeente Bergen is gisteravond uitgebreid gesproken over het accommodatiebeleid voor deze gemeente.

Sprekers van de werkgroepen uit Afferden, Siebengewald en Wellerlooi kwamen aan het woord, evenals een woordvoerder van Stichting Katholiek Basisonderwijs gemeente Bergen.

Voor Siebengewald en Afferden lijken de accommodaties te zijn gered.
Dat geldt nog niet voor Wellerlooi.
Het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Wellerlooi heeft gisteravond een presentatie van het plan ’t Luukske 3.0 verzorgd, inclusief een uitgebreide toelichting.

Wethouder Roefs liet weten er weinig voor te voelen om buiten de kaders van het gemeentelijk accommodatiebeleid te treden.
Dat zou in het geval van Wellerlooi namelijk gebeuren, omdat het bestuur van Stichting Gemeenschapshuis Wellerlooi in haar plan uitgaat van een jaarlijkse bijdrage van 20.500 euro van de gemeente Bergen.

Bergen streeft in haar gemeente naar zelfstandige accommodaties zonder jaarlijkse gemeentelijke bijdragen.

Voor ‘De Buun’ in Well en ‘De Klaproos’ in Siebengewald gelden andere afspraken omdat beide voorzieningen eigendom van Destion zijn en worden verhuurd aan een commerciële partij.
Het bestuur van Gemeenschapshuis Wellerlooi wil actief het gesprek blijven zoeken met de gemeente Bergen, en denkt dat er toch mogelijkheden zijn om ’t Luukske 3.0 uit te voeren.

Ook wil het bestuur nog in gesprek met de raadsfracties.
Daar ligt nog een zekere verplichting door beloftes die zijn gedaan in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart dit jaar.
speakertje1 Okt. ’t Luukske 3.0 Wellerlooi