10e editie Militracks Overloon

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei vindt bij Oorlogsmuseum Overloon de tiende editie plaats van Militracks. Dit is het grootste evenement ter wereld op het gebied van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog.

Twee dagen lang zijn er meer dan honderd rijdende voertuigen te zien, en dat is een absoluut recordaantal voor deze speciale jubileumeditie. Er zijn onder andere Duitse tanks, halfrupsen, vrachtauto’s, personenvoertuigen en motoren te zien. Op het anderhalve kilometer lange parcours door de bossen rondom Oorlogsmuseum Overloon kunnen bezoekers zelfs meerijden op deze voertuigen.

Er wordt dit jaar enorm uitgekeken naar de Panther. Dit is een Duitse tank uit de Tweede Wereldoorlog, afkomstig van Musée des Blindés uit Saumur, Frankrijk. Dit type Duitse tank was betrokken bij de slag om Overloon in 1944, en zal voor het eerst rijdend te zien op Militracks bij Oorlogsmuseum Overloon. Naast het rijdend materieel, wordt er ook een werkplaats gecreëerd waar aan voertuigen wordt gesleuteld, en waar belangstellenden vragen kunnen stellen. De grote militariamarkt is niet te missen voor iedereen die geïnteresseerd is in boeken, kleding en ander historisch materiaal. De entree tot het museum is bij de
toegangsprijs van Militracks inbegrepen.