Resultaten onderzoek ‘Keulse Barrière’ Venlo

De Socialistische Partij Venlo heeft vandaag de resultaten van een onderzoek naar de Keulse Barrière in Venlo gepresenteerd.

Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de Keulse Barrière nog steeds de enige logische parkeerplaats is voor vrachtwagenchauffeurs op weg naar locaties in of via Duitsland.

Verder constateert de SP Venlo dat de grond van de parkeerplaats aan de Keulse Barrière tot op heden niet verkocht is aan derden;
dat de gemeente Venlo de doelstelling heeft om logistieke hotspot te blijven en dit ook wenst uit te dragen;
dat bijzonder transport voor wisseling van begeleiding van Nederland naar Duitsland en omgekeerd geen geschikte locatie heeft langs de snelweg A74,
en dat deze transporten daarmee aangewezen zijn op de Keulse Barrière.

Ook is duidelijk geworden dat de afsluiting van de Keulse Barrière is uitgevoerd op basis van zeer beperkte schade aan het wegdek.

Daarnaast blijkt de restauranteigenaar van de Nieuwe Keulse weinig serieuze steun van de gemeente heeft gekregen als het gaat om een alternatief voor zijn wegrestaurant.

Op basis van al deze feiten overweegt de SP Venlo om tijdens de raadsvergadering van aanstaande woensdag een motie in te dienen, waarin burgemeester en wethouders worden verzocht
om op de Keulse Barrière de inrit naar deze parkeerplaats beschikbaar en berijdbaar te houden voor vrachtverkeer, en een meer actieve houding te tonen in de richting van ondernemers aan de Keulse Barrière.

Ondertussen zou het college met overheden aan de Duitse zijde van de grens in overleg moeten gaan, over een mogelijk alternatief tot ontwikkeling van een parkeerplaats voor vrachtverkeer in de nabijheid van de Keulse Barrière.