Gisteren is de winnaar van de ideeënwedstrijd voor de toekomstige bestemming van de Mariaschool in Bergen bekendgemaakt.

Het is Bianca Jans uit Siebengewald. Een deskundige jury onder voorzitterschap van wethouder Splinter van de gemeente Bergen beoordeelde vijf presentaties van ideeën voor de school. Na ruim drie kwartier beraadslaging maakte wethouder Splinter de winnares bekend. Bianca Jans uit Siebengewald noemt haar idee: De Mariaschool, ’n Warm Welkom.

Zij wil van de school een plek maken waar mensen samen komen; mensen samen brengen. Dat kan in de vorm van een ontmoetingscentrum met verschillende activiteiten. Een plek waar samen initiatieven worden gecreeërd. Ruimtes voor vergaderingen en workshops. Maar ook een open keuken, en koffietentje met Limburgse vlaai.

Op het plein van de Mariaschool in Bergen zijn een terras en jeu de boulesbanen gepland, evenals zitbankjes en een oplaadpunt voor elektrische fietsen.
Een kleinschalige bed&breakfast moet in de vaste inkomsten voorzien.

In overleg met betrokkenen en de gemeente Bergen worden de plannen verder uitgewerkt. “Binnen één jaar moet alles draaien”, zegt de initiatiefneemster.

 

Foto: Gemeente Bergen