Op dinsdag 19 februari verzorgt BiblioPlus een voorlichtingsbijeenkomst over lezen met een leesbeperking, over Passend lezen. Deze bijeenkomst vindt plaats in Bibliotheek Bergen en begint om 10.30 uur. De toegang is gratis.

Leesbeperking
Er zijn verschillende oorzaken waarom het lezen van gedrukte en geschreven tekst moeilijk of onmogelijk is. De belangrijkste is slechtziendheid of blind zijn. Maar er zijn ook andere redenen te noemen waarom het lezen van een boek, krant of tijdschrift lastig is. Bijvoorbeeld bij dyslexie of na hersenletsel. Het luisteren naar een gesproken boek kan ook een uitkomst zijn voor mensen met een motorische beperking, die geen boek kunnen vasthouden enz.

Passend lezen
Speciaal voor mensen met een leesbeperking  biedt de Bibliotheek de service Passend lezen. Want lezen kan altijd! Wie lid is van een lokale bibliotheek en een leesbeperking heeft, kan eenvoudig zonder extra kosten genieten van de mooiste luisterboeken.

Hoe dit werkt en welke andere vormen van dienstverlening er zijn voor mensen met een leesbeperking, wordt uitgelegd tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek. Voor wie zijn of haar geldige bibliotheekpas meeneemt, is het mogelijk ter plekke een gratis account aan te maken voor de dienstverlening Passend lezen. Ook mensen die geen lid bent van de bibliotheek zijn van harte welkom om u te laten informeren over de mogelijkheden. De toegang is gratis.

Heeft u belangstelling om te komen, meld u dan vooraf aan. Dit kan via www.biblioplus.nl, in de bibliotheek of telefonisch.

Bijeenkomst Lezen met een leesbeperking, dinsdag 19 februari, 10.30 uur
Bibliotheek Bergen, Den Asseldonk 2, Bergen. Telefoon 0485 341637