In het Oorlogsmuseum Overloon is nu een bijzondere muurschildering te zien die werd gemaakt tijdens het festival Schijt aan de Grens. Het kunstwerk werd gemaakt op initiatief van schildersgroep De Rake Kwasten. Ook spontane schilders uit het publiek werkten er aan mee. In feite is het een dubbele muurschildering, want beide zijden van de muur zijn onder handen genomen.

De hele muur vormt eigenlijk een portret van deze tijd. Zo zijn er bijvoorbeeld grensmuren te zien, een kleurige knipoog naar de plannen van Donald Trump; je ziet ook de mensen die deze muren proberen te trotseren. En bootvluchtelingen die hun land verlaten, honger, armoede, tot aan oliemaatschappijen die de Noordpool en het leefgebied van de Indianen bedreigen.

De Rake Kwasten doen met dit schilderij een beroep op iedereen om de wereld te helpen verbeteren, en leefbaar te maken voor nu en volgende generaties. Hun ideaal is om samen toe te werken naar een maatschappij waarin oorlog echt alleen nog maar in een museum te zien zal zijn.

Deze kunsthistorische muur blijft tot en met de komende kerstvakantie te zien in het Oorlogsmuseum Overloon.