De toen 58-jarige Harrie Smeets werd op 8 december 2018 gewijd tot Bisschop van het Bisdom Roermond. Als onderdeel van zijn kennismaking met de mensen in zijn Bisdom, heeft hij 13 ontmoetingsweekenden gepland, telkens in een ander Dekenaat. Komend weekend bezoekt de Bisschop het Dekenaat Venray-Gennep.

Graag wil hij kennismaken met alle mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij kerk en stad. Op vrijdag 4 oktober bezoekt de Bisschop projecten in Bergen. ‘s Avonds is er een bijeenkomst voor alle priesters en kerkmeesters uit het Dekenaat.

Zaterdag 5 oktober is er aan het einde van de middag om 18.00 uur een H. Mis in de Sint  Martinuskerk in Gennep. Het kinderkoor zal die dienst muzikaal omlijsten.
Na de Mis is er koffie/thee voor alle aanwezigen. Dan is er ook tijd om Bisschop Smeets te ontmoeten. Vanaf 20.00 uur zullen de Bisschop en pastoor Kessels samen de tienergroepsavond begeleiden.

Zondag 6 oktober is de Bisschop te gast in de Paterskerk te Venray vanwege het 60-jarig bestaan van de Zangers van Sint Frans. Bisschop Smeets hoopt velen te mogen ontmoeten.