Boeren én burgers profiteren als meer lokaal geteeld voedsel in de directe omgeving wordt gegeten. De boer krijgt een hogere prijs en de burger een verser product. Dat is de insteek van Netwerk Platteland, LIOF Agrofood en de LLTB om de lange weg, die voedsel vaak maakt voordat het bij de consument is, flink in te korten.

Aanstaande donderdag 1 maart laten de betrokken organisaties zien hoe dat kan.

Het gaat gebeuren in Roermond, op het Ondernemersplein, door het delen van ervaringen en interactieve workshops. Voorlopers van de kortere weg tussen boer en burger leggen uit hoe ze dat doen. Gedeputeerde Hubert Mackus van Landbouw zal het belang hiervan toelichten.

Doel van deze bijeenkomst is om meer lokale samenwerkingsverbanden tussen boeren en burgers te smeden.

Zowel tussen boeren onderling, bijvoorbeeld om samen groentepakketten te ontwikkelen alsook samenwerking tussen boeren, burgers en zorginstellingen om meer lokaal geteeld voedsel op het bord te krijgen.