Brandweer Limburg-Noord is gestart met een innovatieproject om nieuwe ideeën te vinden die de paraatheid ook in de toekomst kunnen waarborgen. Hoewel de brandweer allerlei initiatieven en activiteiten uitvoert om paraatheid en beschikbaarheid te verbeteren, blijft het moeilijk om 365 dagen per jaar, 24 uur per dag brandweermensen klaar te hebben staan.

De deelnemers aan het innovatieproject komen uit verschillende geledingen van de organisatie. Vrijwillige en beroeps brandweermedewerkers doen mee, maar ook een adviseur gevaarlijke stoffen. Ook mensen die geen link hebben met de brandweer denken mee.

Door de werkwijze in het project worden de deelnemers gedwongen om op zoek te gaan naar nieuwe en concrete ideeën waarmee ook in de toekomst de paraatheid en de beschikbaarheid van de brandweer gegarandeerd wordt.

Het project loopt tot februari 2018. Welke ideeën dit project op gaat leveren, is nog niet duidelijk. Maar de Brandweer Limburg-Noord hoopt begin 2018 drie tot vijf vernieuwende ideeën uitgewerkt te hebben, die in de praktijk in te zetten zijn, zodat de paraatheid en beschikbaarheid kunnen worden gewaarborgd.