Het college van B en W in Gennep denkt op een creatieve manier een oplossing gevonden te hebben voor het probleem van de gratis camperstandplaatsen in de gemeente.

B en W gaan voor de plaatsen bij De Diepen in Milsbeek en De Martinushof in Gennep op zoek naar externe partijen het beheer en exploitatie overnemen, zo bericht Kliknieuws vandaag.

Nu zijn de camperplaatsen bij De Diepen in Milsbeek, De Martinushof in Gennep en bij Old Inn in Ottersum gratis.
Deze toeristische service werd in 2011 toegestaan.
Brancheorganisatie Recron en Camping De Bloksberg maakten bezwaar tegen het gratis gebruik omdat het oneerlijke concurrentie zou zijn.
Ook de gemeenteraad wilde dat er een einde kwam aan het gratis gebruik.

Samen met Recron en toeristisch- recreatieve ondernemers uit de gemeente Gennep werd gekeken naar mogelijkheden om het beheer en het onderhoud van de camperplaatsen De Diepen en Martinushof uit te besteden aan een commerciële partij of een vereniging of stichting.

De toekomstige exploitant zorgt voor het beheer en onderhoud van de locatie, en draagt de huur en toeristenbelasting af aan de gemeente Gennep.

De exploitant kan van de kampeerders een vergoeding vragen voor het verblijf dat maximaal
3 keer 24 uur is.
Als er een redelijke prijs uitkomt, heeft het college met deze constructie zeker vrede, zegt wethouder Lucassen van de gemeente Gennep.