Herenigd met zijn ouders en tweelingbroer na 112 dagen van huis te zijn geweest, 72 marathons te hebben gerend, volgens een populaire routeplanner ten minste 2.420 kilometer te hebben afgelegd en onderwijl een bulk aan belevenissen en ervaringen te hebben opgedaan tijdens zijn ‘Hardloopreis naar Geluk’. Dinsdagavond 24 september is Coen in Gennep aangekomen.

De reis die Coen Cuijpers uit Gennep aanvankelijk wilde beginnen in het uiterste noorden van Noorwegen. Maar er vanaf zag omdat die tocht wellicht iets lastiger zou worden. Met name vanwege zijn idee van reizen. Dus werd op vrijdagochtend 31 mei 2019 gestart op de Markt in Gennep na, als laatste, een ferme handdruk te hebben ontvangen van de toenmalige burgemeester De Koning van Gemeente Gennep, nadat die zijn korte toespraak had gericht aan Coen.

Als een hert verdween Coen van de Markt de Houtstraat in, en was meteen uit beeld. Maar diezelfde middag konden zijn volgers via sociale media al lezen hoe het met hem was gesteld. Dit bleef zijn hele reis zo. De website https://movetheearth.run bevat een groot deel van zijn belevenissen, foto’s en geluksacties. Ook op Facebook zijn persoonlijke verhalen met veel foto’s te vinden.

Nu is het eerst tijd om zijn succes te vieren en al die momenten, ervaringen, indrukken en emoties een plek te geven. Vervolgens wil Coen Cuijpers heel veel van die momenten van zijn ‘Hardloopreis naar Geluk’ bundelen in een boek. Dat heeft tijd nodig. Maar eens kunnen wij zijn hele avontuur gaan lezen.

Enkele ervaringen met prachtige foto’s kun je nu al tot je nemen via de genoemde sociale media. Wellicht komt er later gewoon weer een nieuw avontuur van Coen. Deo volente.


FOTO: Hereniging van Coen met zijn ouders en tweelingbroer op Schiphol 24 september 2019


FOTO: Afscheid Coen van zijn ouders op 31 mei 2019 in Gennep