Arvato heeft zijn logistieke distributiecentrum op industrieterrein De Brem in Heijen, gemeente Gennep uitgebreid. De toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van integraal ketenbeheer en logistiek, realiseerde twee nieuwe units van in totaal 26-duizend vierkante meter aan opslagruimte, en 1.000 vierkante meter kantoorruimte.

De grote vraag van internationale klanten is de belangrijkste reden voor de uitbreiding van deze locatie, die in het voorjaar van 2016 in gebruik
werd genomen. Vooral overzeese klanten gebruiken de locatie in Noord-Limburg als centraal magazijn voor de Europese markt, vanwege de goede vervoersverbindingen. Bij de uitbreiding gaat het om een investering van meerdere tientallen miljoenen. In totaal beschikt het logistieke centrum van Arvato in Gennep nu over meer dan 56-duizend vierkante meter aan opslagruimte en 4.000 meter kantoorruimte.

De uitbreiding van de locatie zorgt voor 200 nieuwe banen. Daarmee stijgt het totaal aantal medewerkers naar ongeveer 700. Er worden nu al nieuwe uitbreidingsmogelijkheden gezocht. Op De Brem in Heijen is nog een mogelijkheid om de opslagruimte met 65.000 vierkante meter te vergroten.

Arvato heeft nu vier vier distributiecentra in Nederland. Die zijn gevestigd in Venlo, Venray, Gennep en Schiphol-Rijk.