Vanmiddag (14 mei) hebben Ger en Gertruud van den Bergh in Afferden de gemeentelijke onderscheiding ‘het Fonteintje’ ontvangen uit handen van burgemeester Pelzer van de gemeente Bergen. Zij kregen deze onderscheiding vanwege hun inzet en betrokkenheid bij de leefbaarheid in Afferden en het 100-jarig bestaan van Bakkerij Van den Bergh.

Het ondernemersechtpaar Ger en Gertruud van den Bergh is sinds jaar en dag betrokken bij het dorp Afferden. Ook het verenigingsleven uit Afferden komt bij de familie Van den Bergh nooit aan een gesloten deur. Het echtpaar denkt actief mee om van verenigingsacties een succes te maken. Als lid van Ondernemersvereniging Afferden zijn Ger en Gertruud sinds mensenheugenis actief bij het organiseren van de zomerfeesten in Afferden. Ze zijn ook nauw betrokken bij de jaarlijkse kerstversiering in het dorp en in de plaatselijke kerk en kapel. Bakkerij Van den Bergh is een begrip in Afferden en een belangrijke voorziening voor de leefbaarheid in het dorp.

In de afgelopen 100 jaar is de bakkerij, mede vanwege haar kwaliteitsproducten, uitgegroeid tot een begrip in de regio. Deze maand is het 100 jaar geleden dat de opa van Ger van den Bergh de bakkerij opende in Afferden.

Ger en Gertruud Van den Bergh uit Afferden. Foto: Frans Thonen