De lokale omroepen van Gennep en Bergen bundelen hun krachten en gaan vanaf 1 september samen een televisiekanaal verzorgen onder de naam TVLtv. De omroepen zullen om de dag een eigen lokaal televisieprogramma uitzenden. De besturen van de achterliggende omroepstichtingen SMOG en BAVLOS hebben hiervoor deze week een overeenkomst ondertekend.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Foto: Marco Thijssen

 

 

De samenwerking tussen de buuromroepen sluit aan bij de doelstelling van de landelijke koepelorganisatie OLON om de lokale omroepsector te professionaliseren. Doordat de omroepen uit Gennep en Bergen een televisiekanaal delen wordt flink bespaard op de kosten voor doorgifte via het digitale televisiepakket. Ook op redactioneel gebied levert de samenwerking voordelen op.

 

Het kanaal krijgt de overkoepelende naam TVLtv: Top van Limburg Televisie. GennepNews en Maasland Radio blijven gewoon bestaan, en behouden hun eigen identiteit. Om de dag is één van de twee omroepen straks te zien op TVLtv.   

 

 

 

 

 

 

 

 

PAUL VAN DE LAAR PRESENTEERD HET OCHTENDPROGRAMMA 

 

De omroepen gaan ook samen radioprogramma’s uitzenden. Er wordt gestart met een vaste rubriek met Genneps nieuws in het dagelijkse actualiteitenprogramma. Op termijn komt er een editiestelsel met een gezamenlijke dagprogrammering en individuele lokale programma’s in de avonduren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LINKS JORIS VAN GENNEPNEWS EN VINCE VAN MAASLAND RADIO RECHTS

 

TVLtv is in de gemeenten Bergen en Gennep te ontvangen via het digitale televisiepakket. Bij Ziggo op kanaal 44, en via KPN, XS4ALL en Telfort op kanaal 1374.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto Socialmedia: Peter Gommans