Burgemeester Scholten wil Venlo graag aanmelden om mee te doen aan de proef om legale wiet te verkopen in Venlo. Hij gaat dat de gemeenteraad voorstellen.

Scholten is wel benieuwd naar de randvoorwaarden van het experiment en of er kosten aan verbonden zijn voor de gemeente. Scholten is al langer voorstander van gereguleerde wietteelt. In 2015 schreef hij mee aan een rapport waarin de kansen van een ander cannabisbeleid ten opzichte van het huidige gedoogbeleid werden bekeken.

De werkgroep constateerde dat het gedogen ‘failliet’ was en pleitte destijds ook voor regulering van de wietteelt, zodat de overheid greep kan krijgen op gebruik, verkoop en productie. Venlose politieke partijen riepen het college van B en W gisteren al op om Venlo aan te melden voor de proef. Die moet gaan lopen in zes tot tien gemeenten. Gemeenten kunnen zich aanmelden.

Het nieuwe kabinet hoopt dat met gereguleerde wietteelt de criminaliteit afneemt en de kwaliteit van de wiet verbetert. De illegaal geteelde wiet die coffeeshops nu vaak verkopen, bevat geregeld schadelijke stoffen. Dat bericht Omroep Venlo.