De politie zoekt getuigen, die meer informatie of foto- en videobeelden hebben, van een achtervolging die gistermiddag plaatsvond.

De politie achtervolgde toen een bestelbus over de autosnelweg A73 van Venlo in de richting Nijmegen. De achtervolging eindigde in Blitterswijck aan de Ooijenseweg toen de bestuurder in een weiland tot stilstand kwam. Hij probeerde te voet te vluchten. De 26-jarige
man uit Venlo is door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd op meerdere adressen in Wellerlooi ingebroken en zijn er goederen gestolen. Na een tip kwam de politie uit bij een bestelbus in Venlo. De bus zou in Wellerlooi betrokken zijn geweest bij de inbraken. De bestuurder van de bus sloeg gistermiddag rond 15.30 uur op de vlucht voor de politie en reed de autosnelweg A73 op. Een passagier sprong uit de bestelbus toen deze de oprit van de A73 opreed. Deze gevluchtte man is nog niet aangehouden.

Niemand raakte gewond bij de achtervolging. De bestuurder van de bestelbus ramde in zijn vlucht wel twee politieauto’s. Die liepen daarbij schade op. Daarnaast zijn er ook goederen uit de bestelbus gegooid. Mensen die deze goederen aantreffen worden vriendelijk verzocht deze in te leveren  bij de politie.

In verband met het onderzoek doet de politie een oproep aan weggebruikers om informatie en eventueel foto’s of videobeelden van dashcams te delen. Neem contact op met telefoonnummer 0900 – 88 44.

Ook getuigen die meer informatie kunnen geven over gezochte bijrijder worden verzocht om zich bij de politie te melden.