In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 september hebben vandalen aan de Santa Rita Kapel bij woonzorgcomplex Maasduinen Staete in Nieuw Bergen ernstige schade toegebracht.

Twee grote gebrandschilderde ramen werden compleet vernield, de wanden van kortenstaal zijn beklad met leuzen, en meubilair inclusief een beeldje is verdwenen. Een enorme ravage werd achtergelaten.

Volgens voorzitter Henk Vissers van het IFMA Kunstcollectief is de ravage enorm. Met grof geweld is er ingebeukt op het geharde glaswerk van de schitterende gebrandschilderde ramen die in opdracht werden gemaakt door Hein Derix Glasmalerei in Kevelaer (Duitsland).

Henk Vissers ziet graag dat de Santa Rita Kapel bij Maasduinen Staete in ere wordt hersteld.

De Rita Kapel werd op 4 oktober 2009 door het IFMA Kunstcollectief overgedragen aan servicecomplex Maasduinen Staete bij gelegenheid van het 5-jarig bestaan van dit collectief. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de Politie.

Het IFMA Kunstcollectief is een initiatief, van in de gemeente Bergen woonachtige en werkzame beeldend kunstenaars en galeriehouders. Ook zijn kunstenaars uit Gennep en Mook toegetreden tot dit collectief.

FOTO: De kapel met stuk geslagen gebrandschilderde ramen.