Van zaterdag 17 augustus tot en met dinsdag 20 augustus is het kermis in Siebengewald. Tot en met maandag is er een kermisprogramma, samengesteld door een zestal mannen met een ondernemersachtergrond uit Siebengewald. Eén van hen is Erik Verpoort.

Die vertelt dat de kermisbeleving in Siebengewald de laatste jaren jammer genoeg steeds verder terugliep. Zowel het bezoek aan de kermisattracties nam af; ook horecagelegenheden in het dorp zagen steeds minder mensen. Maar dat nostalgische gevoel van kermis in de tent vieren, samen erop uit naar bijvoorbeeld het matinee, bestaat nog steeds bij veel inwoners van Siebengewald. Vandaar dat ‘de Club van Zes’ besloot om Stichting Kermis Siebengewald op te richten, en een driedaags kermisprogramma in elkaar te zetten.

Doel is om een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van Siebengewald, zonder enig winstoogmerk. Die echte kermisbeleving moet weer terugkomen. Het complete kermisprogramma is te lezen op de facebookpagina Kermis Siebengewald.

Foto: De feesttent voor de kermis in Siebengewald is vrijdag 16 augustus  nog uitgebreid met een extra groot terras dat overkapt is. Bovendien is er verwarming aanwezig.