De fractie van KERN Bergen heeft schriftelijk vragen gesteld aan burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen over het realiseren van een zogenoemde Hall of Fame, of een variant daarop: een Wall of Fame.

Het is voor KERN een hernieuwde poging om inwoners van de gemeente Bergen die bijzonder sportieve prestaties verrichten, blijvend te eren.
In 2015 deed KERN een soortgelijk verzoek, nadat Lieke Martens uit Nieuw Bergen tijdens het WK damesvoetbal het eerste doelpunt ooit scoorde voor Nederland.
Nu – in 2017 – zijn er meerdere inwoners van de gemeente Bergen die in aanmerking komen voor een plek in de Hall of Fame, en daarmee eeuwige roem krijgen.

Aan de gemeente Bergen vraagt KERN onder meer, of deze bereid is om mee te werken aan het realiseren van een Hall of Fame voor inwoners van deze gemeente die bijzondere sportprestaties hebben verricht, of nog zullen gaan verrichten.

KERN stelt voor om die eregalerij in het Bergense gemeentehuis onder te brengen. Dit initiatief zou volgens KERN een stimulans kunnen zijn voor jeugdige sporters in de gemeente Bergen, om nog meer hun best te doen, zodat zij in de toekomst mogelijk ook een plek in die eregalerij kunnen verwerven.