Henk Erren uit Afferden, dé oprichter van de Half Vasten Optocht Offere, heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Pelzer van de gemeente Bergen.

Henk Erren is in Afferden en omgeving vooral bekend vanwege zijn inzet voor de gemeenschap, in het bijzonder als het gaat om activiteiten die in het teken van het carnaval staan.

Henk was onder meer actief als bestuurslid bij jeugdcarnavalsvereniging De Sneuzels in Afferden, als vrijwilliger voor C.V. De Peijas, de oprichter van joekskapel Wèr of Gèn Wèr D’ran, en oprichter plus penningmeester van de Half Vasten Optocht Offere.

Dit evenement beleeft vandaag het 11-jarig jubileum met maar liefst 69 deelnemende groepen en wagens uit de gemeenten Bergen, Boxmeer, Gennep en de plaatsen Groesbeek en zelfs Beneden-Leeuwen in de Betuwe. Het aantal bezoekers neemt jaarlijks toe en de kwaliteit van de optocht is ongeëvenaard hoog. Dat is met name te danken aan de geweldige inzet van veel vrijwilligers en de steun van een flink aantal sponsors.

Henk Erren is onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving dit lintje met bijbehorende versierselen in Café De Pruuver in Afferden, voorafgaand aan de start van de elfde editie van de Half Vasten Optocht Offere.

foto: Henk Erren (L1)