Tijdens de vergadering van de Bergense gemeenteraad van gisteravond is de heer L.T.A.M (Leo) Ponjee afgetreden als raadslid van de PK. Hij is vijf raadstermijnen van vier jaar raadslid geweest voor de Gemeente Bergen. Bij zijn afscheid ontving hij uit handen van burgemeester Pelzer een Koninklijke Onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten.

Al sinds 1998 heeft de heer Ponjee zitting in de gemeenteraad, waar hij van 1998 tot 2014 fractievoorzitter van de Progressieve Kombinatie was. Tot zijn pensionering in 2009 was hij daarnaast werkzaam bij Joseph van de Loo IJzer en Staal. 

Daar was hij actief in het bestuur van de ondernemingsraad en van de personeelsvereniging. Daarnaast was en is Leo Ponjee ook in het maatschappelijk leven actief. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De naam Ponjee zal niet verdwijnen uit de gemeenteraad. Dochter Claudia heeft het stokje van haar vader overgenomen. Zij is gisteravond aangetreden als nieuw lid van de gemeenteraad voor de PK Bergen.