Dinsdag 27 augustus is de nieuwe bus van Stichting Buurtbus Bergen aangekomen. Vanaf 28 augustus worden daar de eerste ritten mee gereden. Stichting Buurtbus Bergen heeft ten doel het verzorgen van vervoer van inwoners van de gemeente Bergen die verstoken zijn van openbaar of anderszins vervoer.

Stichting Buurtbus Bergen richt zich speciaal op kwetsbare burgers in de gemeenschap,  ter voorkoming van sociaal isolement, en verricht daarnaast alle verdere handelingen in de ruimste zin, die verband houden of bevorderlijk kunnen zijn, om mensen uit dat sociale isolement te halen en te houden.

Bel de Buurtbus Bergen via telefoonnummer: 06-57 022 619.

Om een en ander te realiseren is Stichting Buurtbus Bergen een partnerovereenkomst aangegaan met het Nationaal Ouderen Fonds. Dit fonds kent de formule van de BoodschappenPlusBus.

Zondag 1 september zal pastoor Janssen van de Sint Petrus Parochie Bergen de gloednieuwe buurtbus inzegenen. Dat gebeurt buiten, na de Heilige Mis in de Edith Steinkapel te Nieuw Bergen. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom om deze mijlpaal een warm hart toe te dragen en te ondersteunen.

FOTO: Enkele van de vele vrijwilligers, waaronder chauffeurs, van Stichting Buurtbus Bergen.