De gloednieuwe bus van Stichting Buurtbus Bergen is zondag 1 september gezegend met wijwater door pastoor Janssen van de Sint Petrusparochie Bergen, na het uitspreken van een gebed. Dit gebeurde onder veel belangstelling buiten bij de Edith Steinkapel in Nieuw Bergen, meteen na de Heilige Mis. Die liep iets uit doordat voorzitter Martin Arntz van Stichting Buurtbus Bergen uitgebreid vertelde over dit, voor Bergense begrippen, unieke project, en over de totstandkoming van deze stichting.

Pierre Rutten, secretaris van de stichting en tevens projectleider, liet weten dat hij in mei 2018 begon met een plan van aanpak te schrijven voor een eigen, nieuwe buurtbus. Daar waren natuurlijk mensen voor nodig maar ook geld. De mensen meldden zich na oproepen in de media. Dat geld kwam na veel schrijven, bellen, mailen en overtuigen uiteindelijk van vijf landelijke stichtingen, maar ook dankzij de lokale ondersteuning van (in willekeurige volgorde) N+P Group NV (Nieuw Bergen), PEKA Kroef (Nieuw Bergen), Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, Gemeente Bergen (opstartkosten project), Jan Linders Fonds en het Kerkbestuur van de Sint Petrusparochie (standplaats bus en carport).

Het voorzien van tenues voor chauffeurs en vrijwilligers van Stichting Buurtbus Bergen werd mede mogelijk dankzij bijdragen van de Industriële Kring Land van Cuijk & Noord-Limburg, Ronde Tafel 160 Horst-Venray en Signs for You uit Nieuw Bergen.

Projectleider Pierre Rutten besloot zijn toespraak in de Edith Steinkapel met het uitspreken van zijn oprechte dank en waardering voor de collega-bestuurders van Stichting Buurtbus Bergen, alle vrijwillig-chauffeurs, gastheren en -vrouwen, de coördinatoren, de drie planners en Arno de Best inclusief zijn personeel.

Het Nationaal Ouderenfonds is in dit project partner van Stichting Buurtbus Bergen. Dit fonds werkt uitsluitend samen met het automerk Mercedes. Daar is niet onderuit te komen.”Dus als je kiest voor het Nationaal Ouderenfonds ben je gebonden aan enkele voorwaarden, en daar is ook niks mis mee”, aldus projectleider Pierre Rutten.

Cijfers bevestigen de behoefte aan deze buurtbus want in de periode 17 december 2018 tot en met 30 augustus 2019 zijn er met de tijdelijke bus 1129 ritten uitgevoerd, 1268 passagiers naar hun bestemming gebracht en ook weer terug, en is er bijna 17-duizend kilometer gereden. Met deze nieuwe Mercedes Sprinter Tourer 314 CDi kan naar verwachting gemakkelijk nog 300-duizend kilometer worden gereden. Dus de Bergense gemeenschap kan nog ‘even’ vooruit.

Klanten van de buurtbus kunnen op werkdagen (ma. t/m vr.) telefonisch contact opnemen met telefoonnummer 06 57 02 26 19 tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 17.00 en 19.00 uur om een rit voor de volgende dag of de dagen erna aan te vragen. De bus rijdt alleen op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur. Rolstoelers kunnen helaas niet mee. Alle informatie vind je op de website https://www.swbbergen.nl/inschrijven-buurtbus/

Foto: Pastoor Janssen zegent de nieuwe buurtbus

Foto: Vrijwilligers van Stichting Buurtbus Bergen