Met ingang van zondag 10 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg.

Begin oktober heeft de Provincie Limburg groen licht gegeven voor het vervoersplan voor 2018 dat Arriva maakte voor bus en trein. In dit plan heeft Arriva zo veel als mogelijk invulling gegeven aan de wensen van de reizigers en ingespeeld op veranderende mobiliteitsbehoeftes.

Ook zijn de gegevens, die Arriva afgelopen jaar verzamelde via haar chauffeurs, en haar systemen voor rijtijden en reizigersaantallen, meegenomen. In het algemeen zorgen de verbeteringen in deze nieuwe dienstregeling ervoor dat de betrouwbaarheid van de dienstregeling als totaal toeneemt. Dat komt onder andere door betere aansluitingen, aanpassingen in de rijtijd, nieuwe of aangepaste routes en extra ingezette lijnen.

In Noord Limburg wordt het aanbod uitgebreid. Zo zal lijn 70 als uurdienst starten tussen Horst en Venlo, en wordt daardoor Greenport Venlo beter ontsloten. Met lijn 88 wordt deels de IC aansluiting in Blerick hersteld voor de Maasdorpen Grubbenvorst en Lottum. Het knooppunt Venray wordt versterkt voor het reizen in de richting van en naar Brabant Oost. In de spits komt er een halfuurverbinding tussen Panningen en Horst/Sevenum.

Vanaf 10 december gaat Arriva starten met Buslijn 86 tussen Gennep en Goch. Deze buslijn gaat rijden vanaf Busstation Gennep via Siebengewald naar het treinstation in Goch, en weer terug.