Wethouder Roefs van de Gemeente Bergen heeft dinsdagavond (21 mei) tijdens de vergadering van de raadscommissie Samenleving bekendgemaakt wat de schade aan speeltoestellen in de gemeente Bergen is.

Vorig jaar was er 600 euro schade als gevolg van een vernielde vogelnestschommel in de speeltuin aan de Klokkenmakerstraat in Well. Voor dit jaar is de schade nu al aanmerkelijk hoger, namelijk 3.500 euro. Dat komt doordat er na de jaarwisseling een compleet speeltoestel moest worden vervangen bij Brede School De Samensprong in Nieuw Bergen. Het toestel werd door vuurwerk verwoest.

De vermoedelijke dader of daders zijn bekend maar het blijkt niet mogelijk om de schade te verhalen omdat het spijkerharde bewijs voor de vernieling niet kan worden geleverd. Ook wist wethouder Roefs nog een nieuwtje te melden. Want op donderdag 13 juni a.s. zal er in MFC Den Asseldonk te Nieuw Bergen een bijeenkomst plaats gaan vinden met als thema: “Samen tegen armoede”. Die begint ’s middags om 13 uur en duurt tot 17 uur. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt later.