De luchtmobiele brigade van Defensie oefent eind deze maand vijf dagen lang in en rond Venlo. De militairen zijn op verschillende locaties in de stad actief. Aan de oefening nemen tachtig personen, vier helikopters en tien voertuigen deel. De militairen worden maandag 27 november met een helikopter gedropt in de gemeente Bergen. Van daaruit gaan ze te voet naar Venlo.

Van 28 november tot en met 30 november zijn er oefeningen op verschillende plekken in de gemeente Venlo. Zo wordt gebruik gemaakt van de klimtoren Fliegerhorst aan de Postweg, het voormalig gebouw van de Raad van Arbeid aan de Keulerstraat, gebouw R van het kazerneterrein in Blerick, de voormalig EMA-garage aan de Alerbeemdweg, een klein deel van het rangeerterrein aan de Kaldenkerkerweg, het oude rangeerterrein aan de Eindhovenseweg en de Hertog Jan Brouwerij in Arcen.

Op deze locaties wordt soms ook gebruik gemaakt van oefenmunitie. Bij alle oefeningen zijn militairen in hesjes aanwezig zijn om eventueel tekst en uitleg te geven. Omwonenden worden op de hoogte gebracht.