Door sluiting van de vrachtwagenparkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo is de overlast door chauffeurs verplaatst.

Veel Oost-Europese chauffeurs kiezen er nu voor om op de drukke parkeerplaats langs de autosnelweg A67 te rusten. Door het sluiten van de Nieuwe Keulse in Venlo is het veel drukker dan normaal, en worden vluchtstroken gebruikt als de parkeerplaats vol is. Volgens Henri Gulickx van de belangenvereniging voor chauffeurs moet de gemeente snel met een oplossing komen. Inmiddels worden de struiken langs de snelweg intensief gebruikt als openbaar toilet.

Op de James Cookweg in Venlo wordt momenteel een betaalde parkeerplaats gerealiseerd. Zolang daar nog niet hoeft te worden betaald, staan ook hier veel buitenlandse chauffeurs. Gulickx verwacht dat die straks ook kiezen voor een gratis plek langs de weg of in woonwijken, zodra er wel geld wordt gevraagd.

Volgende week donderdag dient een kort geding dat wegrestaurant De Nieuwe Keulse heeft aangespannen om de gesloten parkeerplaats weer open te stellen voor chauffeurs.

 

Foto: Gemeente Venlo