In verband met een onderzoek naar de handel in chemicaliën en verdovende middelen heeft de politie vanmorgen invallen verricht op een tiental locaties in Oost-Brabant, Limburg en Gelderland.

De invallen vonden rond 6.00 uur plaats in onder meer woningen en loodsen in Geldrop, Helmond, Someren, Venlo, Venray, Nieuw Bergen en Velddriel. De vijf verdachten werden meteen bij de start van de actie aangehouden. Het gaat om vier mannen uit Geldrop van 57, 52, 41, en 28 jaar, en een 27-jarige man uit Venlo.

De aanhoudingen van de 52-jarige hoofdverdachte en de aanhouding van de 27-jarige verdachte in Venlo werden door een arrestatieteam gedaan. Dit team werd ingezet vanwege informatie dat de verdachten mogelijk vuurwapengevaarlijk zouden zijn. Het vijftal zit vast voor verder onderzoek, en zit in volledige beperkingen.

Tijdens deze politieactie is vanmorgen bij een loods in Nieuw Bergen een container gevonden met daarin honderden, blauwe jerrycans. De container wordt vermoedelijk gebruikt voor de opslag van drugs.