Zondag 20 mei ziet een nieuw evenement het leven in Nieuw Bergen: Festival Vier’M. Eerste pinksterdag wordt een dag vol muziek, cultuur, sport & spel, een markt, foodtrucks, workshops en veel meer. Alle activiteiten vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 uur op de pleinen van Mosaïque en in Ontmoetingscentrum Bergen aan de Murseltseweg 4a te Nieuw Bergen. Toegang en parkeren zijn gratis. Kijk op de facebookpagina Vier’M voor het laatste nieuws.

Activiteiten
Verschillende verenigingen uit de gemeente Bergen presenteren zich. Op het open podium zijn optredens. Dansverengingen en zangkoren laten zich zien en horen als ook de rock-pop band Fuzzball JR. Een beweegcoach zet het publiek letterlijk in beweging. De organisatie van de Fun Run zet een hindernissenparcours uit dat iedereen mag lopen. Talrijke workshops zijn er die (gratis) mogen worden gevolgd. Denk aan kaarsen maken, tuinieren voor kinderen, bouwen met een architect, glas-in-lood en keramiek, en een workshop reanimeren verzorgd door het Rode Kruis afdeling Bergen. Ballorig levert een grote mascotte. Voor kinderen is er een speurtocht met cadeautje na afloop en je kunt ook een rit in de tuktuk maken. Zelfs het gratis schminken ontbreekt niet.

Eten & Drinken
De organisatie heeft bewust gekozen voor een grote variatie aan hapjes en drankjes. Die komen onder meer uit de keukens van Colombia, Suriname, Afrika, Turkije, Jamaica en Noord-Limburg. Want streekproducten zijn er ook, inclusief asperges en honing.

Goed doel
Tijdens het festival lopen er enkele zogenoemde contactclowns rond. De Flying Clowns zetten zich onder meer in voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische afwijking in Bosnië en Servië. Begin deze maand hebben zij voor de vijfde keer scholen, inrichtingen en ziekenhuizen in Bosnië bezocht om patiënten daar vrolijkheid en ontspanning te geven zodat zij even de verschrikkingen van de burgeroorlog van 1993-1995 kunnen vergeten. Stichting Contactpunt maakt deze bezoeken mogelijk en daarvoor wordt op 20 mei een bijdrage aan het publiek gevraagd.

Verbinden
Festival Vier’M is ruim negen maanden geleden bedacht door Toos en Rajaa. Beiden met kennis en ervaring van markten. Volgens de twee initiatiefneemsters is Nieuw Bergen rijp voor ‘een festival voor iedereen, jong en oud’. Het moet meer dan een ‘gewone markt’ zijn. Een festival met een thema: Verbinden. Het verbinden van culturen, van verenigingen, van mensen, van activiteiten en ideeën zodat iedereen er zich prettiger bij gaat voelen. Het thema komt uiteraard terug in Festival Vier’M. Juist door te ‘verbinden’ zal het festival een meerwaarde opleveren, is het uitgangspunt.