Waterschap Limburg stimuleert mensen in een prijsvraag om mee te denken over oplossingen tegen wateroverlast en tegen droogte. Mensen kunnen hun idee tot 15 november aanstaande inleveren bij het waterschap.

In Limburg zet het waterschap, samen met gemeenten en andere partijen zich in voor een omgeving die klaar is voor het nieuwe klimaat. Hiervoor is het actieprogramma Water in Balans opgezet. De opgave in Limburg is groot. “Ook inwoners kunnen een steen bijdragen”.

“Zo kunnen mensen maatregelen nemen in hun eigen tuin, door bijvoorbeeld het afkoppelen van regenwater, de tuin groener maken, vijvers aanleggen, een regenton plaatsen of het aanbrengen van waterdoorlatende terrastegels. Alles waarbij je het water langer vasthoudt op je eigen terrein, helpt.”

Met de prijsvraag wil het waterschap mensen bewuster maken van de opgave waar we met z’n allen voor staan, en stimuleren om zelf met ideeën te komen en maatregelen te nemen.

Het idee moet vóór 15 november a.s. naar waterinbalans@waterschaplimburg.nl o.v.v. “prijsvraag” en voorzien van naam, woonplaats en e-mailadres.

De leukste inzendingen worden beloond met een Intratuin cadeaubon t.w.v. € 500,- om je tuin groener te maken. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht en worden vermeld in een openbare publicatie over deze actie.