De Provincie Limburg en Team Sunweb worden partners. De Provincie kan daardoor de kennis en kunde van het team, en de trots en energie die de prestaties van Tom Dumoulin en Team Sunweb hebben losgemaakt, inzetten in een serie activiteiten en evenementen.

Team Sunweb heeft in het kader van het partnerschap met de Provincie Limburg besloten meer van zijn activiteiten vanuit Limburg op te zetten.

De Provincie betaalt SMS Cycling BV, eigenaar van Sunweb, 750-duizend euro voor het partnerschap, uitgesmeerd over drie jaar. Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen van Werk en Welzijn wijst op het belang van dit partnerschap voor de Limburgse jongeren. Het past volgens haar perfect in het streven naar meer gezonde en vitale Limburgers. Vanuit het concept van Positieve Gezondheid is bewegen en sporten op jonge leeftijd heel erg belangrijk.

Van Rijnsbergen is blij dat Limburg en Team Sunweb de handen ineen hebben geslagen met het programma Jongeren op Gezond Gewicht, en dat veel scholen ermee aan de slag gaan. Daarnaast heeft het partnerschap positieve effecten op de werkgelegenheid. Gedacht wordt aan sportkeuringen, fysiotherapie, tests, en projecten met onderwijsinstellingen.