De onweersbuien die gisteravond over een deel van Noord-Limburg trokken, hebben op verschillende plaatsen schade en wateroverlast veroorzaakt.

 

In Siebengewald sloeg de bliksem in bij een woning aan de Anemoonstraat en in een huis aan de Kreeftenheide. In beide straten viel bij een aantal huizen de stroom uit. Ook blijken in verschillende woningen de internetmodems niet meer te werken.

Bij het huis aan de Kreeftenheide sloeg de bliksem rond 20:15 uur in op het dak, waarna er meteen een uitslaande brand uitbrak. Het dak raakte zwaar beschadigd door de vlammen en de schoorsteen stortte gedeeltelijk in. Het vuur was vrij snel onder controle, maar de schade is behoorlijk. Niemand raakte gewond. Bij de woning aan de Anemoonstraat sloeg de bliksem waarschijnlijk in op de schoorsteen en vernielde de meterkast op de begane grond.

In Mook ging het om een schuurtje achter een huis aan de Schuttersweg, dat rond 19:45 uur werd geraakt door de bliksem. De brandweer had de brand ook hier snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het schuurtje zwaar beschadigd werd.

 

Brandweerkorpsen uit de regio werden gisteravond ingezet ter ondersteuning bij de calamiteiten in de gemeente Bergen. Op verschillende plaatsen in de gemeenten Bergen en Gennep was er gisteravond sprake van wateroverlast. Voor zover bekend hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.