Maandag 2 september gaat de landelijke campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ weer van start. Laat je niet storen tijdens het sturen, hou je aandacht op de weg! De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, in samenwerking met provincies, gemeenten, politie, diverse maatschappelijke organisaties en andere bedrijven zoals telecomproviders en ICT-bedrijven.

Sommige weggebruikers vinden het nog steeds moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Sociale media en deelname aan het verkeer zijn een onverantwoorde en levensgevaarlijke combinatie. Vanaf 1 juli 2019 is het verbod van kracht voor het vasthouden van een mobieltje in het verkeer uitgebreid naar alle bestuurders van een voertuig, dus ook fietsers.

In de nieuwe regels is per 1 juli ook de term ‘mobiele telefoon’ uitgebreid tot ‘mobiel elektronisch apparaat’. Dat betekent dat ook het vasthouden van andere elektronische apparaten zoals tablets, muziekspelers en camera’s niet langer is toegestaan op de fiets. Meer weten over de campagne? Kijk op: www.rovl.nl.