In de dienstregeling van Arriva die aanstaande zondag 10 december van start gaat zijn vier nieuwe buurtbuslijnen opgenomen in de regio’s Venray, Horst en Roermond. Deze lijnen vervangen de eerdere inzet van OV-shuttles in deze regio’s.

Nadat de provincie het vervoerplan 2018 goedkeurde, is Arriva samen met de betrokken gemeentes gestart met het opzetten van de benodigde buurtbusverenigingen. Gedurende de periode dat de verenigingen nog niet klaar zijn om de buurtbuslijnen te kunnen rijden, zet Arriva OV-lijntaxi’s in op deze trajecten.

Bij de nieuwe buurtbuslijnen in deze regio gaat het om die tussen Evertsoord en Lottum, Merselo ↔ Blitterswijck en Veulen ↔ Geijsteren. Ze zijn als buurtbus opgenomen in de reisplanners en in de nieuwe dienstregeling.

De OV-Lijntaxi rijdt op precies dezelfde tijdstippen langs dezelfde route en stopt ook bij dezelfde haltes. Het enige dat er – tijdelijk – verandert is dat de reiziger minimaal 1 uur voor vertrek zijn of haar rit moet reserveren. Dat kan via een gratis telefoonnummer.