Een schoorsteenbrand in Horst heeft zich dinsdag ontwikkeld tot een uitslaande brand. Rond 09.00 uur rukte er meerdere voertuigen uit naar een boerderij aan de Haagweg in Horst.

De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling en de rookwolk trok direct over de autosnelweg A-73 en het daar achter gelegen industrieterrein.

De boerderij werd door de brand volledig in de as gelegd. De bewoners raakten niet gewond en zijn in eerste instantie bij de buren opgevangen.
Die ochtend rond half elf was de brand onder controle en kon de brandweer beginnen met nablussen. Hiervoor werd een kraan ingezet om een deel van de ingestorte boerderij beter te kunnen bereiken.

De brandweer heeft metingen verricht naar de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Er werden geen concentraties gemeten waardoor andere maatregelen getroffen moesten worden.
Vanaf het industrieterrein waar de rook neerdaalde zijn bij de brandweer ook geen meldingen van hinder binnen gekomen

De oorzaak van de brand is niet exact bekend, maar zeer waarschijnlijk is de brand ontstaan in de directe nabijheid van het schoorsteenkanaal en heeft de brand zich snel uitgebreid.