De 63-jarige verdachte die afgelopen maandag is opgepakt voor het gijzelen van een vrouw in Venlo, ontkent daarbij betrokken te zijn geweest. Dat laat de advocaat van de verdachte weten.

Ondanks de ontkenning heeft de rechter-commissaris vandaag besloten dat de man twee weken langer in voorarrest moet blijven. Rechtbank Limburg wil niet toelichten hoe het tot die beslissing is gekomen. Er zouden vooralsnog ‘ernstige bezwaren’ bestaan tegen de vrijlating van de verdachte.

Hij zou de moeder van Frenkie P., de kopman van de Bende van Venlo, maandag hebben gegijzeld en gechanteerd. Dat vertelde de vrouw zelf tegenover L1. ’n 41-jarige man uit Venray is vorige week opgepakt door de politie omdat hij op 8 juli dit jaar een 26-jarige joggende vrouw zou hebben aangevallen in de bossen bij Overloon. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De man zit vast en zijn auto is in beslag genomen, bericht De Gelderlander.

De politie startte na het zedenmisdrijf in juli een zoektocht naar de man, die na het incident zou zijn weggereden in de richting van Venray. Wat hij precies had gedaan wilde de politie destijds niet zeggen omdat het om informatie betreft die alleen de dader en het slachtoffer kenden.

Een passantenonderzoek, media-aandacht, posters en stoepborden in de bossen en een sms-bom leverden informatie op. De zoektocht leidde uiteindelijk naar de 41-jarige verdachte uit Venray.