Gennep, Weert en Sittard-Geleen worden aankomst- en vertrekplaatsen van de 21ste editie van de Boels Ladies Tour, die plaatsvindt op 30 en 31 augustus en 1 september aanstaande. Dat bericht de Provincie Limburg vandaag. De Boels Ladies Tour is een meerdaagse wielerwedstrijd van het hoogst denkbare niveau.
De Tour maakt deel uit van de UCI Women’s World Tour, waardoor de beste twintig ploegen van de
UCI-ranglijst automatisch zijn uitgenodigd.

Wethouder Sport Geert Gabriëls van de gemeente Weert vertelt dat drie Limburgse steden etappeplaats mogen zijn tijdens dit topevenement. Samen hebben zij handen ineen geslagen om de organisatie nog vlekkelozer te laten verlopen. Weert, Gennep en Sittard-Geleen zetten zich zo internationaal op de kaart, waarbij deze gemeenten worden geportretteerd als wielerstad.

De Boels Ladies Tour vindt plaats van dinsdag 28 augustus tot en met zondag 2 september dit jaar. De organisatie heeft voor drie dagen van deze Tour gekozen voor etappes in Limburg, om op die manier Noord-, Midden- en Zuid-Limburg met elkaar te verbinden. Elke etappe heeft een lengte van 120 tot 145 km. Gennep wordt etappeplaats op donderdag 30 augustus, Weert op vrijdag 31 augustus en Sittard-Geleen op zaterdag 1 september.

Nieuw dit jaar is dat er geen etappes van de ene naar de andere plaats worden verreden, maar dat elke plaats op één dag start- en finishlocatie is.
De Koninginne-etappe, dat is de zwaarste van deze wedstrijd, wordt op zaterdag 1 september in  Zuid-Limburg verreden, met start en finish in het Tom Dumoulin Park in Sittard.

 

Foto: hollandladiestour.nl