Ziekenhuis VieCuri in Venray krijgt een nieuwe MRI- en CT-scanner. Dat zijn apparaten waarmee een beeld van het inwendige van het menselijk lichaam wordt gemaakt. Op basis van die beelden kunnen artsen vaak zien wat er niet goed is in dat menselijk lichaam.

Maandag 19 augustus start de ontmanteling van de oude MRI-scanner in het Venrayse ziekenhuis. Daarbij komt een witte wolk vrij die ongevaarlijk is voor mens en milieu. De buurt is hierover per brief ingelicht.

Maandag 9 september wordt de nieuwe MRI-scanner geleverd en de oude verwijderd. De plaatsing van de nieuwe CT-scanner is gepland op 15 oktober; drie weken eerder zal de oude al verdwijnen. Het plaatsen van de nieuwe scanners loopt vooruit op de geplande nieuwbouw van VieCuri in Venray. Daarmee investeren ze nu al 1,7 miljoen in het ziekenhuis van Venray.

De gemeente Venray en VieCuri Medisch Centrum sloten op 25 april jongstleden een intentieovereenkomst. Onderdeel van de overeenkomst is dat locatie de Wieën in Venray wordt onderzocht als mogelijke plek voor het nieuwe ziekenhuis.