Winkelbedrijf Giesen in Nieuw Bergen voert sinds vandaag het certificaat ‘dementievriendelijke organisatie’. Het certificaat wordt uitgegeven door Samen dementievriendelijk.

Samen dementievriendelijk is een gezamenlijk initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM, en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, en is onderdeel van het Deltaplan Dementie.

Zij willen de Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie. Een dementievriendelijke organisatie heeft onder meer een hogere klanttevredenheid, biedt een prettige en effectieve dienstverlening naast een veilige omgeving voor alle klanten en bezoekers en is onderscheidend in de markt.

Winkelbedrijf Giesen heeft personeel laten scholen. Medewerkers kunnen nu beter omgaan en reageren op klanten in de winkel die een vorm van dementie vertonen. Dat wordt gewaardeerd; soms door de klant die het alsnog beseft, maar zeker ook door de familie en zelfs omstanders.

Eigenaar Hans Wessels van Winkelbedrijf Giesen heeft zich opgeworpen als ‘ambassadeur’ voor meer dementievriendelijke organisaties in Nieuw Bergen. Via de Ondernemersvereniging Bergen wil hij daar aandacht voor vragen.