Handgranaat gevonden in speeltuin Well

In een speeltuin te Well is zaterdagmiddag 25 april een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief meegenomen en op een geschikte locatie onschadelijk gemaakt.
Rond 16:30 uur ontdekte de 13-jarige Bram Janssen uit Well op een afgelegen plek in speeltuin ‘De Bosrand’ aan de Klokkemakerstraat een metalen voorwerp dat reageerde op zijn metaaldetector. Sinds kort zoekt hij met dat apparaat de bodem af. In speeltuin ‘De Bosrand’ vond hij tot vandaag meestal lege drankblikjes. Dit keer had Bram vrijwel meteen in de gaten dat het om een handgranaat ging. Hij legde het projectiel terug op de vind plek en belde de politie.
De Koninklijke Marechaussee kwam ter plaatse en verbood burgers om de speeltuin te betreden. Later arriveerde de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Die constateerde dat het om een blindganger ging. De pin was al uit de handgranaat, maar het explosief bleek niet ontploft. De EOD heeft de granaat meegenomen naar een veilige locatie in Overloon en die daar onschadelijk gemaakt. De vindplaats in de speeltuin bleek niet geschikt om de handgranaat gecontroleerd tot ontploffing te brengen omdat de provincialeweg N271, ter plaatse bekend als Bosserheide, te dicht bij de vindplaats lag.
Het inetview mt Bram Janssen:

 

 

foto’s: Silvia en Harm Jenneskens-Janssen.

× Whatsapp Studio