Kans op grote zonneparken Boxmeer

 

De kans is groot dat Boxmeer ‘een aantal’ zonneparken binnen de gemeentegrenzen krijgt van 10 tot 20 hectare. Waar de parken komen te liggen, kunnen Bouke de Bruin en Jeu Verstraaten nog niks over kwijt. Bedrijventerrein Sterckwijck zou een mogelijkheid zijn.

De gemeente stelde zich twee jaar geleden al tot doel het energieverbruik in dertig jaar tijd te halveren en de energie duurzaam op te wekken, bijvoorbeeld door zon en wind.

Een plan van Boxmeer is om daken woningen en gebouwen vol te leggen met zonnepanelen en daarvoor leningen te verstrekken. Maar door een recent onderzoek van de ING blijkt dat er niet veel belangstelling voor is in de praktijk. Er mist duurzaamheid tussen de oren van de Nederlanders. Daardoor zou de behoefte aan financiering beperkt zijn.

Er ligt ook nog een plan om 256 woningen en gebouwen van het dorp Vortum-Mullem voor 2025 los te koppelen van de gaskraan. De inwoners zijn er enthousiast over. Alleen is het nog wel wachten of Boxmeer 5,2 miljoen euro subsidie die bij het rijk is aangevraagd krijgt, aldus de Gelderlander.

× Whatsapp Studio