Luchtmachtdagen in Volkel met F-35

Tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel, vandaag (14 juni) en morgen (zaterdag 15 juni), zijn dit jaar twee F-35’s te zien, ook wel bekend als Joint Strike Fighter. Het was even onzeker of deze toestellen wel op tijd in Nederland aan zouden komen, omdat een Nederlands tankvliegtuig met pech aan de grond stond. Maar het is goed gekomen.

Tijdens de Luchtmachtdagen toont de Koninklijke Luchtmacht zich op spectaculaire wijze aan het Nederlandse volk middels vliegshows en de static show. De Luchtmachtdagen zijn ook echte open dagen en bieden een ‘blik in de keuken’ van de Luchtmacht. Personeel van de Luchtmacht is aanwezig om alle vragen die de bezoekers hebben te beantwoorden. Ook vindt er werving van nieuw personeel plaats.

De Luchtmachtdagen zijn gratis te bezoeken. Doordat er honderdduizenden bezoekers naar deze dagen komen is het één van de grootste evenementen van Nederland. Het kan wel behoorlijk druk zijn op de wegen naar en van Vliegbasis Volkel, dus je doet er verstandig aan op tijd te vertrekken of een hotel in de buurt te boeken.

De ideale manier om de Luchtmachtdagen te bezoeken is door gebruik te maken van speciale busreizen die vertrekken vanuit het hele land. De bus stopt bij de Spottersplek in Volkel, dus dichterbij de ingang kun je niet komen. Ook heb je geen problemen met het zoeken van een parkeerplek. Je kunt zelf een opstap- en uitstapplaats uitkiezen op een locatie in de buurt waar je woont. Een retourticket is al verkrijgbaar vanaf € 10,=. Kijk op de website van Defensie.

× Whatsapp Studio