Algemeen

Weerman Bert Vloet met pensioen

today12 mei 2023 46

Background
share close

Ruim 25 jaar heeft de regionale weerman Bert Vloet uit Overloon het dagelijkse weerbericht verzorgd op Maasland Radio. Nu Bert inmiddels de respectabele leeftijd van 83 jaar heeft bereikt, vind hij het mooi geweest. Daarom heeft hij besloten het stokje over te dragen aan een opvolger: Lei Spreeuwenberg.

Het weerbericht van Bert Vloet was altijd puur op de regio gericht, en daardoor zeer betrouwbaar. Geregeld werd zijn expertise ingeschakeld door luisteraars. Zo was er een stel dat ging trouwen en graag wilde weten wat voor weer het zou worden, om te weten of ze een feesttent moesten huren voor het geval dat het ging regenen. Ook was er een tuinder die door een hagelbui grote schade had geleden aan zijn kassen. De verzekering weigerde echter uit te keren, omdat het volgens het landelijke weerbericht niet had gehageld. Dankzij het weerbericht van Bert Vloet kon hij bewijzen dat er wel degelijk sprake was van hagelschade, en kreeg hij alsnog een schadevergoeding.

Namens de luisteraars en medewerkers van Maasland heeft directeur Vince Beijersbergen Bert persoonlijk bedankt voor de ruim 15.000 weerberichten die hij de afgelopen 25 jaar heeft verzorgd.

Naast een bos bloemen kreeg Bert een leuk weerhuisje, zodat hij de weersverwachting niet meer zelf hoeft uit te zoeken.

 

Weerman Bert Vloet met pensioen
Weerman Bert Vloet met pensioen

Written by: Redactie

Rate it

0%
× Whatsapp Studio