Regio Bergen

Oplossing voor diverse accommodaties

today23 september 2014 6

share close

Er lijkt een oplossing te zijn gevonden voor het open houden van verschillende accommodaties in de gemeente Bergen.

Dat is het resultaat van de inzet van werkgroepen in de dorpen en overleg met Stichting Katholiek Basisonderwijs en de gemeente Bergen.
Doel is om een toekomstbestendig en betaalbaar accommodatiebeleid te realiseren.
In Afferden wordt De Alverman het centrum voor sport- en sociaal-culturele activiteiten. Basisschool het Diekste wordt doorontwikkeld tot kindcentrum.
Gemeenschapshuis Iedershuus gaat verdwijnen.

Stichting De Klaproos in Siebengewald heeft in de komende 5 jaar het beheer over de gymzaal in het dorp en onderzoekt of die kan blijven.
Het plan Luukse 3.0 van stichting gemeenschapshuis ‘t Luukske Wellerlooi, wordt door burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen te ambitieus gevonden.

Naast een verbouwing van ‘t Luukske zou er ook een nieuwe gymzaal bij worden aangebouwd.
Voor de exploitatie van het plan Luukske 3.0 zou een jaarlijkse bijdrage van 20.500 euro nodig zijn van de gemeente Bergen, naast een eenmalige investering van 2 ton.
De gemeente Bergen wil met de werkgroep in Wellerlooi om de tafel, en het ambitieuze plan zodanig bijstellen, dat er toch een toekomstbestendige zelfstandige voorziening
in het dorp komt.

Verder hebben burgemeester en wethouders besloten om het gymvervoer van de Mariaschool in Bergen niet langer meer te vergoeden omdat het niet past in het nieuwe accommodatiebeleid.
Het gaat om een jaarlijks bedrag van 7.200 euro dat als compensatie wordt betaald voor sluiting van de gymzaal in Bergen.
Op 21 oktober neemt de Bergense gemeenteraad een besluit over de voorstellen van het college.

Daarvoor bespreekt de raadscommissie Samenleving dit voorstel in haar vergadering op 30 september aanstaande.

Written by: Redactie

Rate it

0%
× Whatsapp Studio